Kezdőlap Blog

Elisabeth Moss hollywoodi sztár szcientológusnak és feministának vallja magát

Elisabeth Moss “A” kategóriás hollywoodi színésznőt, 1990-től, 8 esztendős korától kezdve láthattuk a filmvásznon különböző sorozatokban, játékfilmekben. 13 évesen már a Walt Disney Productions-szel állt szerződésben, és karrierje egyre csak felfelé ível.

Magánszemélyként a végtelenségig optimista, amikor mások személyiségéről vagy motivációiról kérik ki véleményét a riporterek. Ezt a személyiségjegyét viszi bele szerepeinek karakterébe is. Ez a fajta pozitív, vak hit, amit embertársaiba vet, lehetővé teszi számára, hogy besétáljon az oroszlán barlangjába, és megszelidítse az egyébként agresszív vadállatot.

A sztár letagadhatatlanul történelmet írt, és belépett a halhatatlan művészek halljába A szolgálólány meséje (The Handmade Tale) sorozatban nyújtott kiváló alakításával, amely 5 Emmy-díjat és 2 Golden Globe-ot hozott neki, ezek egyikét a “legjobb televíziós dráma” kategóriában.

A sorozat Margaret Atwood bestseller novellájára épül. A szolgálóleány meséje a jövő Amerikájában, az ultra-konzervatív Gilead köztársaságban játszódik. A zsarnoki megszorítások főleg a nőket érintik: az ország vezetői a gyerekek születéséhez szükséges inkubátoroknak tekintik őket. Az atmoszféra szennyezettsége miatt az asszonyok többsége meddő. A termékeny nőket az uralkodó elit kisajátítja, hogy gyerekeket szüljenek nekik.

“Úgy érzem, mindig, amikor erős, összetett személyiségű asszonyt alakítok, a »feminista« művész kategóriába helyeznek.

A magánéletemben a visszafogott férfiakhoz vonzódom. Viszont drámai megfontolásból sokkal izgalmasabbnak tűnik a sötét oldal. Úgy érzem, van valami, ami vonzza a figyelmet egy intelligens, erős nővel kapcsolatban, aki azért igényli a törődést, gondoskodást, és időnként bizonyos típusú férfiakhoz vonzódik.”

ELÉG BÁTRAK VAGYUNK, HOGY FELEMELJÜK A SZAVUNKAT AZ INTOLERANCIÁVAL ÉS IGAZSÁGTALANSÁGGAL SZEMBEN

A díjátadón Moss a következő szavakkal fejezte ki köszönetét Atwood írónő és más asszonyok felé: “Elég bátrak vagyunk, hogy felemeljük szavunkat az intoleranciával és igazságtalansággal szemben. Többé már nem a forgatókönyvek üres, fehér margóján élünk. Többé nem a szavak közti szünetekben élünk. Mi vagyunk a történet, és magunk írjuk a sorsunkat.”

A díjátadót követően a Twitteren egyik követője felhozta a Szcientológia témáját, így a reflektorfény erre a témára irányult.

Elisabeth Moss második generációs szcientológus, szcientológus környezetben nevelkedett, és azóta is a Szcientológia Egyház közösségének tagja. Édesanyja egy Blues zenekar harmonikása volt, édesapja zenészeket menedzselt. Zenészek között nőtt fel, bluest és jazzt hallgatva, emellett imádta a balett-órákat.

A Twitteres provokációra válaszul olyan őszinte szenvedéllyel beszél vallásáról, hogy sugárzik róla, tudja, miről beszél és tiszta a szíve: “A vallásszabadság, a vallási tolerancia, a valóság megértése, az egyenlő jogok megteremtése minden rassz számára, a vallás és a hitvallásom mérhetetlenül fontosak a számomra. Valószínűleg a legfontosabbak. Ezért is lehetséges, hogy a Szolgálóleány meséje és Gilead ennyire közel állnak hozzám. Szívből át tudtam érezni a történetet.”

Elisabeth Moss

Börtön vár a Szcientológia Egyház oldalát megtámadó Hackerre

Az ítélet 1 év letöltendő büntetés, és több mint 5.000.000 Ft-nak megfelelő összegű kártérítés.

A második amerikai került börtönbe 2 évvel ezelőtt a Szcientológia Egyház elleni, nagy közfelháborodást keltő DDoS* támadás miatt.

A 20 éves bűnelkövető, Brian Thomas Mettenbrink Grand Island-ről, Nebraska államból származik. Tettéért 1 évig tartó szabadságvesztésre, valamint több mint 5.000.000 Ft-nak megfelelő kártérítésre kötelezték a Hubbard-féle egyház ellen, számol be az amerikai “Associated Press” elnevezésű nonprofit hírügynökség tudósítója a hétfői ítélethirdetésről. Metterbrinket már korábban bűnösnek ítélték a rossz hírnevű Anonimus csoport nevében az egyház internetes cenzora elleni támadás miatt.

Miután a korábbi bűncselekményben egyértelműen bűnösnek bizonyult, az ítélet enyhítése érdekében  Mettenbrink a bíróság tudomására hozta, hogy az Anonymus társaság e célra létrehozott szoftverét használta az üzenőfal felületről, hogy hasznavehetetlen adattömeggel bombázza a Szcientológia weboldalakat. Mettenbrink és társai erőfeszítesinek eredményeképpen néhány weboldal átmenetileg elérhetetlenné vált 2008 januárjában. A támadások közvetlenül azután indultak, hogy az egyház egy díjátadó ünnepségen felvett Tom Cruise-video eltávolítását követelte.

Az USA kalifornia kerületi bírója, Gary Feess a Szcientológia elleni kibertámadásokat “gyűlölet által motivált” bűncselekményekhez hasonlította.

Mettenbrink a második bűnös, akit a támadások miatt börtönbüntetésre ítéltek. A New Jersey-ben található Veronából származik Dmitriy Guzner, akit 1 évvel korábban, novemberben börtönöztek be, miután bevallotta bűnrészességét a Szcientológia Egyház weboldalai ellen elkövetett kibertámadásokban.

Mivel van nemzetközi precedens az efféle bűncselekmények jogos megtorlására, a híreket nagy érdeklődéssel követi nyomon a sajtó és a nagyközönség. Az elmúlt hónapokban  történt, jogtalan akciók következtében egyre bővül a fejlemények iránt érdeklődők száma. Joggal merül fel a kérdés, mi lesz a magyarországi hackerek sorsa? Lesz-e vajon hazai precedens a kiber-bűncselekmények megtorlására?

*DDoS támadás: Internetes támadás, amely lelassítja vagy összeomlasztja és leállítja a megtámadott honlapot, így a felhasználók nem tudják elérni az internetes tartalmat.

A Szcientológia Egyház válasza a 2018.március 11-i Sznobjektív című műsorra (Hír TV)

Kíváncsian néztük meg a Sznobjektív című műsort, amely a Szcientológia vallást beletette a “10 legmérgezőbb magyar szekta” listájába.

Azt a vallást, amely széleskörű társadalmi reformprogramokkal segít az embereknek, például drogellenes felvilágosító mozgalom, oktatási reform bevezetése, rászorulók megsegítése, stb.

Lásd: http://szcientologia.org.hu

Azt a vallást, amelyet vezető vallástudósok és bíróságok érvényes vallásnak ismertek el a világ nagyon sok országában. Lásd: http://www.scientologyvallas.hu

Szomorúan láttuk, hogy a műsorvezetőknek a leghalványabb fogalmuk sem volt a Szcientológiáról, és egy valóságtól teljesen elrugaszkodott képet próbáltak lefesteni.

Pár információmorzsát szereztek az internetről, és még azokat is elferdítették, nevetségessé tették és eltúlozták. Az alapvető megállapításuk téves, miszerint van egy titkos sci-fi írás, amely a Szcientológia lényege.

A Szcientológia teljesen más. Mások a céljai, tevékenységei. Ez egy modern vallás, a 20. század közepe óta dinamikusan fejlődő vallási mozgalom, amely igazi válaszokat ad a személyes és társadalmi problémákra.

Érdemes bejönni a Budapest, XIII. kerület, Váci út 169. szám alatti címen található szervezetünkbe, és a saját szemünkkel tájékozódni. Nagyon sok eszközzel tudunk segíteni az élet problémáin, és számos társadalomjobbító programunkhoz lehet csatlakozni.

Barátsággal meghívjuk Puzsér Róbertet és Farkas Attila Mártont, hogy látogassanak el hozzánk, és saját szemükkel ismerjenek meg minket. Személyes meghívásunkat elküldtük nekik.

Emellett a tévécsatornánkon keresztül is megismerhet bennünket bárki, amely 17 nyelven, köztük magyar felirattal is sugároz. Heti 7 napon keresztül, napi 24 órában láthatóak itt ismeretterjesztő programjaink. A tévéközvetítés elérhető a www.scientology.tv weboldalon, vagy a Scientology Network mobil applikáción.

 

A Szcientológia Egyház válasza Dr. Császár-Nagy Noémi szakvéleményére

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság kirendelése alapján Dr. Császár-Nagy Noémi szakpszichológus szakvéleményt írt a Szcientológia Egyház rendszeréről. 

Az alábbi részletes elemzés a szakmai körök és a közvélemény számára készült.

A szakvélemény szerzője megsérti saját szakmaiságának követelményeit, oly mértékben, hogy maga a személyét kirendelő hatóság (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) így fogalmazott egy 2018. január 10-én kelt jogi dokumentumban:

„A szakértő kizárólag olyan kérdésekben fogalmazott meg a felperes (egyház) szempontjából kedvezőtlen megállapításokat, amelyek az alperes (NAIH) megítélése szerint sem tartoznak a szakértői kompetenciájába, így ezeket az alperes (NAIH) a határozata meghozatala során figyelmen kívül hagyta.”

A Szcientológia Egyház a megfelelő fórumokon kívánt foglalkozni a témával, de a sajtóhírek miatt kénytelen volt 2018. január 10-én, az MTI oldalán reagálni a szakvéleményre. A cikk címe: Az abszurditás netovábbja: „pszichológiai tudományos szakvélemény” egy vallásról és gyakorlatairól.

Ebben a cikkben megfogalmaztuk, hogy az egyház panasszal élt az illetékes szerveknél, mivel álláspontunk szerint Dr. Császár-Nagy Noémi munkája számos ponton sérti a szakértői törvényt és az etikai kódexeket:

 1. Pszichológus vallásos gyakorlatokat nem vizsgálhat.
 2. Pszichológus nem alkothat véleményt konkrét személyek pszichés állapotáról úgy, hogy egyikükkel sem találkozott személyesen.

Véleményünk szerint a vélemény felhasználása és publikálása mindössze Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének az egyházzal szemben már megismert negatív elfogultságát bizonyítja.

További kifogásolt pontok a szakvéleményben:

 1. A Szcientológia nemzetközileg elismert vallás. Egy vallás tekintetében a vallástudósok hivatottak szakvéleményt készíteni. A klinikai szakpszichológia egészen más területen lehet esetleg alkalmas szakvélemény alkotására.
 2. A Szcientológia gyökerei a buddhista hagyományokhoz, sőt bizonyos elemeik tekintetében a Védákhoz nyúlnak vissza. Ezek sokkal-sokkal régebbi időkből való tanok, mint a pszichológia. Megkérdőjelezhető az az álláspont, hogy a klinikai szakpszichológia, ami egy teljesen más szakterületen működő, meglehetősen fiatal eszmerendszer, szakvéleményt alkosson egy sok ezer éves bölcseleten nyugvó vallásos filozófiáról.
 3. A szakvélemény készítője Dr. Császár-Nagy Noémi klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus. Nem ért a Szcientológiához, nem kompetenciája, ezt le is írja, lásd 1. oldal: „…a tanok részletes ismerete nélkül”. Ezután mégis ír egy 30 oldalas szakvéleményt a témáról.
 4. A vélemény készítője nem is pótolta a hozzáértési hiányosságait: számos kérdésben nem olvasta el figyelmesen a Szcientológia vallásos írásait, kérdéseivel kapcsolatban nem kereste meg az egyházat. Ezután egy végeredményben negatív szakértői véleményt ad valamiről, amelyben nincs kompetenciája.
 5. A pszichológus pusztán iratok tanulmányozásából alkotott szakvéleményt a Szcientológia vallásról, illetve a szcientológus hívők lelki fejlődéséről, lelki változásairól, a lelki, szellemi állapotukat esetlegesen károsító hatásokról, miközben a dokumentum nem tartalmaz arra utaló adatot, hogy akár csak egyetlen szcientológus hívő személyes vizsgálata is megtörtént volna.

  Tudomásunk szerint nem történt személyes találkozás a klinikai szakpszichológus és a hívők között, azaz a pszichológusok szóhasználata szerint kliens-vizsgálat. Ebből következően nem lehet szakmailag megalapozottan arról szakvéleményt mondani, hogy történt-e bármilyen lelki, szellemi javulás vagy esetlegesen romlás a szcientológus hívők állapotát illetően.Ezen kívül orvosetikai szempontból, illetve a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete és a Magyar Pszichológiai Társaság közös Szakmai Etikai Kódexe szerint súlyos etikátlanságnak számít szakvéleményt mondani egy páciensről, diagnózist megállapítani egy kliensről, ha a páciensnek nem történt meg a személyes vizsgálata.Bármilyen tevékenység károsító hatásának megállapítása már egyben diagnózis-alkotást is jelent, ha a káros hatásról konkrét érintett személyekkel kapcsolatban esik szó. A szakpszichológus vétsége orvos – és pszichológusetikai szempontból halmozottnak tekinthető, hiszen több személyre vonatkozóan, tömegesen állapít meg diagnózisokat páciens, kliens – terapeuta találkozás nélkül, mely tömeges megállapítás az előítéletek táptalajává válhat. A Magyar Pszichológiai Társaság – Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete, PSZICHOLÓGUSOK SZAKMAI ETIKAI KÓDEXE:

4.6. Olyan pszichológiai tevékenységek, mint, pl. diagnosztizálás, terápia,
szakvélemény-készítés csak a klienssel való személyes vizsgálatban szerzett
eredmények alapján végezhetők.

Súlyosbító körülmény, hogy Dr. Császár-Nagy Noémi, aki a szakvéleményt készítette, a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. Elnökként etikai kódexsértést elkövetni nagyon kártékony dolog az érdekvédelmi egyesületre nézve is.

 1. A vélemény készítőjének észrevétele: „Mindez a hitbeliség szabadságjogának értelmében nem kifogásolható, de tudományos értelemben aggályos.” Vallástudományos értelemben a szcientológia egészen biztosan nem aggályos. A „tudományos értelemben” egyébként is egy nagyon tág megfogalmazás, hiszen a legtöbb tudományág aligha lenne alkalmazható a vallás területén.
 2. A vélemény második oldalán a vélemény írója önkényesen és kompetencia nélkül „egészségügyinek” minősíti az egyház eljárásait, amely csupán feltételezés, majd e feltételezés alapján támaszt elvárást a Szcientológiával kapcsolatban. Az nem tény, hogy „mindenképpen »egészségügyinek« minősül”, hanem egy vélemény. Amennyiben a Szcientológia viszont vallás – márpedig a vallástudósok szakvéleménye szerint az –, akkor nem az egészségügyi szabályozás érvényes rá.
 3. Szintén erősen sántít az a logika, hogy azért számítanak az intelligenciatesztek egészségügyi tevékenységnek, „mivel mérőeszközének használatát az OEP elfogadja és megfelelő egészségügyi feltételek között finanszírozza is.”Az egészségügyben, az OEP által is finanszírozott tevékenységekkel kapcsolatban gyakran történik például hőmérsékletmérés: laboratóriumi anyagok hőmérsékletének mérése, infúziós folyadékok hőmérsékletének mérése, stb. Ebből még nem következik logikusan, hogy a hőmérséklet mérése egészségügyi tevékenység.Számos internetes felületen is elérhetőek intelligenciatesztek, amelyeket bárki szabadon kitölthet.
 1. Az egyházban az auditálás a vallási tanácsadás neve, amely szigorúan vallási gyakorlatként működik az egyház tanai alapján. A vélemény készítője nagyon sok ponton felszínesen „hipnózis”-nak nyilvánít számos vallási gyakorlatot anélkül, hogy ismerné a működésüket és vallási hátterüket. A Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard jól ismerte a hipnózissal való visszaélés lehetőségét, ezért szigorúan megtiltotta a hipnózis használatát a Dianetika és a Szcientológia alkalmazásakor. Már a legelső, konkrét eljárásokat tartalmazó írásában, a Dianetika könyvben leírta, a 70. oldalon: „A Dianetika terápiában ez az eljárás [hipnózis] nem használatos.”, 312. oldal: „Mi semmi szín alatt nem alkalmazunk hipnózist.” http://szcientologia.org.hu/faq/scientology-attitudes-and-practices/does-scientology-engage-in-brainwashing-mind-control.html
 2. Az E-méter az egyházban használt vallási eszköz, amely a mentális állapotot és az állapot változásait mutatja az egyénben. Nem diagnosztizál, és nem kezel testi állapotokat. Sok kutatás áll mögötte, és évtizedek óta használja az egyház a szellemi tanácsadás során, nagyon sok segítséget adva a szellemi úton haladóknak. Ezzel szemben a vélemény készítője szerint az E-méter egy leginkább galvános bőrreakciót mérő készülék. Ez tévedés, semmi ilyent nem mér. Ezen a területen nincs kompetenciája a szakértőnek. Kiterjedt szakirodalmunk van az E-méterről. Forrás: http://szcientologia.org.hu/faq/scientology-and-dianetics-auditing/what-is-the-emeter-and-how-does-it-work.html, http://tuddmegazigazsagot.hu/tévhitek/mi-az-e-méter.html
 3. A vélemény készítője megállapítja, hogy „…az egyház szigorú irányelvei több mint 60 évesek, tehát már 12-szer meg kellett volna újítani őket.”Miért kellene 5 évenként megújítani bármelyik vallás tanait? Az összes főbb világvallás alaptanai több száz vagy ezer évesek.
 1. Az auditálás egy szellemi vallási tevékenység, amelyet már több vallásszakértő is elismert. A vélemény készítője – anélkül, hogy egyetlen auditálást is látott volna – megpróbál ráerőltetni egy nevetséges gyógyászati meghatározást: „gyógyászati módszertanból ismert, egészségügyi tevékenységként folytatott, szuggesztív kommunikációval társított biofeedback technika”. Annak ellenére, hogy az auditálás egyáltalán nem foglalkozik gyógyítással, és a testi betegségek esetén a Szcientológia Egyház hagyományos orvoslást ajánl tagjainak.
 2. Idézet a szakvéleményből: „Az Univerzum csak 14 milliárd éves! A 350 trillió év az ősrobbanás előtt történt az Univerzum születésének 20 ezerszeresénél korábban.” A vélemény írója belemegy csillagászati kérdésekbe is egy adatvédelemmel kapcsolatos szakvélemény írásakor. Ráadásul helytelenül, mivel az ősrobbanás az univerzum keletkezésének csak az egyik, nem bizonyított elmélete. Magánvéleménye vagy hite lehet a témában, amelyet teljes mértékben tiszteletben tartunk, de annak nincs helye egy szakértői véleményben.
 3. Végezetül egy jogi álláspont a szakvéleményről:A Kúria a BH2016. 126. számú eseti döntésben azt is rögzítette, hogy a szakértő szakvéleménye csak azon a szakterületen értékelhető, amelyben kompetenciával rendelkezik. A Kúria ezen döntésében rögzítette, hogy az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló, akkor hatályos 2005. évi XLVII. törvény (a továbbiakban: Isztv.) 5. § (1a) bekezdése értelmében a szakértői névjegyzék közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül.A Kúria rögzítette továbbá, hogy „az Isztv. 13. § (4) bekezdés b) pontja szerint a szakértő köteles a tudomására jutástól számított 5 napon belül közölni a kirendelő hatósággal, hogy a feltett kérdések egészben vagy részben nem tartoznak azon szakismeretei körébe, amelyekben a szakértő a rá irányadó szabályok szerint jogosult eljárni.”A BH2015. 39. számú eseti döntésben a Kúria egyértelműen leszögezte, hogy nem fogadható el és kevéssé meggyőző egy olyan szakvélemény, amely kizárólag orvosi dokumentációra és egy meghallgatáson elhangzottakra támaszkodik, de a konkrét személy közvetlen vizsgálatára és megfigyelésén alapuló megállapításokra nem tartalmaz közvetlen adatot.A Kúria döntése egyértelműen rögzítette, hogy nem fogadható el olyan szakvélemény, amely nélkülözi a vizsgálat tárgyának vizsgálatát, megfigyelését, és csak iratokból kíván valakinek a tudat- vagy elmeállapotára vonatkozó megállapítást tenni.

A fentiekből látható, hogy Császár-Nagy Noémi úgy alkotta meg elítélő szakvéleményét, hogy:

 1. Több területen is túllépte a szakmai hatáskörét.
 2. Nem ismerte meg alaposan a vizsgált témát, mégis szakértőként alkotott ítéletet róla.
 3. Nem találkozott ténylegesen azokkal a szcientológusokkal, akiknek az anyagait olvasta, mégis így ír több ezer hívőről egyetlen általános pszichológiai szakvéleményt.

Ezen pontok, továbbá a jogi szakértők által észrevételezett egyéb szabálysértések miatt a szükséges jogi lépéseket megtettük, és a szakvéleményt szakmailag komolytalannak és elfogult magánvéleménynek – nem pedig szakértői véleménynek – tartjuk.

A Szcientológia Egyház mindent megtesz, hogy a valótlanságokat és a lejárató propagandisztikus kijelentéseket a valós adatokkal helyettesítse néhány ember álhírterjesztő kampányával szemben.

Az egyház és híveinek valódi hittételeiről és tevékenységeiről tájékozódni lehet személyesen a Szcientológia Egyházban, L. Ron Hubbard bármelyik könyvét elolvasva, előadását meghallgatva, vagy az egyház hivatalos honlapjain.

www.szcientologianeked.com

www.scientologyvallas.hu

www.szcientologia.org.hu

Tisztelettel:

Magyarországi Szcientológia Egyház

Miért nyernek meg minden fontos jogi csatát a szcientológusok?

Bár nem annyira közismert tény, de a helyzet az, hogy a szcientológusok eddig minden fontos jogi csatát megnyertek minden országban, ahol támadták őket. A mérföldkő jelentőségű győzelmeiknek rendkívül egyszerű oka van.

De kezdjük az elejétől. A közvélemény kialakításában a médiának hatalmas szerepe és felelőssége van. Egy olyan média, ami elferdíti a tényeket, vagy csak féligazságokat közvetít, valójában megtéveszti az embereket. Hamis kép alakul ki a nézőben vagy hallgatóban, aki ugyan észrevétlenül, de utána később már a saját véleményeként éli meg azt a hamis képet. Az emberek hajlamosak elhinni azt, amit sokan és sokfelé ismételgetnek.

Így könnyen eljutunk egy olyan társadalomig, ahol az emberek tömegesen félre vannak vezetve és áldozatául esnek a média irányított hazugságainak. Számtalan példát találhatunk erre, elég ha csak azt megfigyeljük, hogyan nőtt meg a recept nélkül kapható gyógyszerek reklámozása, elfogadottsága és forgalma, mialatt az általános egészségügyi helyzet jottányit sem javult. Az én gyerekkoromban elvétve voltak ilyen készítmények, ma már több száz van. De vajon egészségesebbek vagyunk?

Köztudott, hogy a Szcientológiával kapcsolatban a média nem mindig objektív és őszinte, de ennek oka és háttere már kevésbé közismert. Pedig olyan egyszerű.

A szcientológusok a szabadság képét mutatják fel egy olyan világban, ahol néhány vezető célja a társadalom hangyabolyhoz hasonló szótlan dolgozó rajjá alacsonyítása. A szcientológusok a hatékony oktatás módszereit mutatják be egy olyan világban, ahol az oktatás hanyatlása annyira elképesztő méreteket ölt, ami már a szülőket is aggasztja. A Szcientológia hatékonyan szabadít meg bárkit a drogok és az alkohol káros hatásai alól és ezt napi szinten teszi ezrekkel egy olyan világban, ahol épp a drogok legalizációján dolgoznak nagy erőkkel, az alkohol pedig divatosnak és menőnek van beállítva a filmekben.

A Szcientológia a magas személyes etika, az önbecsülés és a személyes siker képét mutatja fel egy olyan világban, ahol lázasan dolgoznak azon, hogy az emberek sutba dobják ezeket a több ezer éves értékeket, a vezetőket pedig inkább a becstelenség jellemzi mint az egyenes gerinc.

A Szcientológia pontosan bemutatja, tanítja és hirdeti az alapvető emberi jogokat, mialatt egyesek az emberi jogok lábbal tiprásában vannak érdekelve. A Szcientológia a jelen életünkön túlmutató felelősségünkről beszél, mialatt a csapból is az folyik, hogy élj a mának, hiszen csak egyszer élsz.

Összefoglalva, a Szcientológia minden erejével a társadalom hanyatlása ellen dolgozik, míg egyesek oly lázasan dolgoznak annak gyors hanyatlásán. Ja, hogy ezeket esetleg nem is tudta? Pedig a Szcientológia erről szól, és ha jó alaposan megvizsgálja a saját szemével, netán elolvas egy-egy Szcientológia könyvet, vagy elvégez egy tanfolyamot, akkor ezeket fogja megtalálni.

Miért tudnak hát nyerni a bíróságon a szcientológusok?

A bíróság tények alapján dolgozik és dönt. Itt már nem elég némi felfuvalkodott hivatalvezető hangzatos állítása arról, hogy roppant szörnyűek ezek a szcientológusok, ezért roppant bírsággal sújtja az egyházat. A bíróság az a hely, ahol megvizsgálják az állításokat egyesével, és összevetik azokat a megfigyelhető és bizonyítható tényekkel. A Szcientológia esetében a támadói egyetlen komolyabb ügyben sem tudták a hangzatos állításokat tényekkel alátámasztani a bíróságokon egyszerűen azért, mert az állítások tényeket nélkülöző hazugságok voltak.

Nézzük, mit mondott Yves Régimont bíró Belgiumban, 2015 végén, egy 18 évig tartó nyomozást követő, 7 hetes bűnügyi per végén a 173 oldalas felmentő ítéletében:

Az egész eljárás elfogadhatatlan, a tisztességes tárgyaláshoz való jog komoly és helyrehozhatatlan megszegése volt.”

2013 december 11‑én az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága is egyhangú, mérföldkő jelentőségű ítéletében jelentette ki, hogy a Londoni Szcientológia Egyház kápolnáját az Egyesült Királyság törvényei szerint el kell ismerni mint vallásos áhítatra szolgáló helyet. Ezzel a Szcientológiát teljes körűen vallásként ismerik el.

Az elmúlt három évtizedben a német bíróságok – mintegy ötven döntésben – úgy határoztak, hogy az egyház és tagjai a vallásszabadság védelmét élvezik, amelyet Németország Alaptörvényének (Alkotmányának) 4. cikke garantál.

De sorolhatnánk még az efféle győzelmeket, a két közös nevező mindig ugyanaz: Egy, a bíróságokon a szcientológusok meg tudják védeni igazukat, egyszerűen csak a tények őszinte bemutatásával. Kettő, ezek a győzelmek már csak ritkán, vagy egyáltalán nem szerepelnek a híradásokban, hiszen nem passzolnak ahhoz a képhez, amit a fő sodrású média a Szcientológiáról kialakítani igyekszik.

A hangzatos, ámde hazug, tényeket nélkülöző állításoknak egyetlen célja van: lerombolni valaminek a jó hírét. Erre igencsak alkalmasak is, de a bíróságokon már nem állják meg a helyüket. Így a Szcientológia legádázabb ellenségei rendre a következő helyzettel találják szembe magukat: állításaikat nem tudják bizonyítani a bíróság előtt, így a pereket elveszítik, sok esetben bocsánatkérésre, helyesbítésre vagy kártérítésre kötelezi a bíróság őket, a Szcientológia pedig ismét győzelmet arat és virágzik tovább.

Magyarországon ma már egyre inkább megfigyelhető tendencia, hogy az emberek növekvő kételkedéssel fogadják egyes médiumok hangzatos állításait. Az emberek így rákényszerülnek arra, hogy más forrásokból is tájékozódjanak. A legjobb forrás azonban minden esetben az ember saját megfigyelése. A legtöbb ember számára még elérhetőek a saját megfigyelés és a saját következtetés gyümölcsei, így a helyzet korántsem reménytelen.

A Szcientológiával kapcsolatban kiemelten igaz, hogy a leghitelesebben úgy tájékozódhat róla valaki, ha elolvas egy L. Ron Hubbard által írt Szcientológia könyvet, elvégez egy bevezető tanfolyamot, vagy egyszerűen csak veszi a  fáradságot és meglátogatja az egyház Közönség Információs Központját, a Váci út 169. sz. alatt.

Szerezd meg a saját tapasztalataidat és rögtön megérted, hogy miért nyernek meg minden fontos jogi csatát a szcientológusok a bíróságokon. Ez ugyanis a napnál is világosabb és semmi trükk nincs benne.

Szerző: Szász Gyula

Mik az emberi jogok? Te ismered őket?

Érdekes, de ha a legtöbb embert megkérdezzük, csak nehezen, esetleg egyáltalán nem tudják megválaszolni a fenti kérdést, ráadásul rengeteg további bizonytalanság felvetődik.

Mik az emberi jogok? Ki ismerte fel őket és hogyan változtak a történelem során? Miért jöttek létre és ki vagy kik foglalták ezeket később össze? Hányféle jogod van? Mit jelentenek?

Hogyan lehet az, hogy a történelem során több személy is hangoztatott egyes jogokat, de nem ugyanazokat?

Az emberi jogok kérdése érzékeny téma. Érezted már úgy, hogy elmondanád a saját nézőpontod, esetleg lenne egy építő ötleted az iskolában, a munkahelyeden, a magánéletedben, de nem mersz róla szólni?

Ha bántottak, megvertek, megszóltak a vallásod miatt, elolvasták a személyes leveleidet, megtiltották, hogy találkozz egy barátoddal, visszaéltek a személyes adataiddal, minden esetben megsértették egy alapvető jogodat. Ezenkívül még számos emberi jog van, melyeket érdemes megismerni.

Ha tisztában vagy a jogaiddal, akkor megtudod, hogy mit tehetsz meg, illetve – ez a legfontosabb – veled mit NEM tehetnek meg. Elérsz az önbizalom egy olyan szintjére, ahol nem bánthatnak. A tudás magabiztosságot ad.

Egy rövid film segítségével megismerheted, mik az emberi jogok:

Nyilasok, hóhérok, labancok és kommunisták a budapesti felvonuláson

A december 10-i Emberi Jogok világnapja alkalmából látványos tüntetést szerveztek a szcientológus hívek. A Deák tértől a Köztársasági Elnöki Palotáig tartott a békés séta, mely során az összetartó közösség a vallások üldözésének katasztrofális következményeire hívta fel a figyelmet.

A demonstrációt Vojtilla Tímea nyitotta meg. „Nem fogjuk tolerálni a vallásszabadság vagy bármely jog megsértését, és addig fogunk felszólalni, amíg az emberi jogok ténnyé válnak és nem csupán szavak egy papíron.” – jelentette ki, arra utalva, hogy a világon legelőször Tordán nyilvánították ki a vallásszabadságot.

„Nem fogjuk tolerálni a vallásszabadság vagy bármely jog megsértését, és addig fogunk felszólalni, amíg az emberi jogok ténnyé válnak és nem csupán szavak egy papíron.”

Ezután Nemere István, az egyik legtöbbet publikált író szavai emlékeztettek arra, hogy a művészek szabadságvágya mindig is erőteljes volt.

A 28 országból érkezett tömeghez a Dél-Amerika-szerte híres színésznő és korábbi Miss Venezuela, Ruddy Rodriguez is csatlakozott. “Egy olyan világot érdemlünk, melyben béke, tolerancia és teljes szabadság honol, és ma minden gyermek, nő és férfi szabadságáért vonulunk fel.” – a tévésztár ezen szavaival indult útnak az emberáradat a várba.

“Egy olyan világot érdemlünk, melyben béke, tolerancia és teljes szabadság honol, és ma minden gyermek, nő és férfi szabadságáért vonulunk fel.”

A séta alatt különböző élőképek színesítették a Lánchídon is átívelő, hosszú sort, melynek célja az volt, hogy felhívja a közvélemény figyelmét arra, hogy ami ma történik, kísértetiesen hasonlít korábbi hasonló eseményekre.

A hóhérok által vezetett boszorkányjelmezesek, a láncra vert református papok és a nyilasok által kísért csíkosruhások mind a történelem olyan szégyenfoltjait jelenítették meg, amelyeknek minden egyes esetben katasztrófa lett a vége.

A menet a Deák Ferenc térről a Lánchídon keresztül a Sándor-palotához érkezett

A Sándor-palotához érve Miklovicz Attila, a Szcientológia Egyház szóvivője beszélt a tömeghez: „Ha tudjuk, hogy az ember fél az ismeretlentől, akkor helyénvaló-e a mindenkori hatalom részéről, hogy nem eloszlatni akarja az emberek félelmét, hanem kihasználja ezt a félelmet arra, hogy gyűlöletet keltsen faji, etnikai vagy vallási alapon?”

Miklovicz Attila beszédének legfőbb üzenete – a szcientológusok értékrendjéhez méltóan – a remény üzenetével fejeződött be: „Hiszünk abban, hogy a történelemnek nem kell megismételnie önmagát. Hiszünk abban, hogy az ember képes megváltozni, és képes elérni a teljes szellemi szabadságot.”

Ezt követően a hívők küldötte belépett a Köztársasági Elnöki Palotába, hogy a békés párbeszéd jelentőségét hangsúlyozó levelüket átnyújtsa a köztársasági elnök számára. Adventi Ajándékként pedig átadta Az út a boldogsághoz című könyv díszkiadását, mely tükrözi, hogy a szcientológus hívők milyen iránymutatások alapján igyekeznek élni.

A Köztársasági Elnök megkapta a szcientológusok nyilatkozatát és karácsonyi ajándékát is

A magyar szcientológusok az elmúlt 6 hét során a 13. alkalommal szerveztek békés demonstrációt, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy Magyarországon 69 évvel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának elfogadása után erősen sérültek a jogok a szabad vallásgyakorlással kapcsolatban.

A hívek tudják, hogy addig kell folytatniuk békés demonstrációjukat, amíg üzenetük célba nem ér és üldöztetésük abba nem marad Magyarországon.

További fotók a demonstrációról:

https://szcientologianeked.com/galeriak/#2017-emberi-jogok-vilagnapja-demonstracio

Bérelt repülővel is érkeztek szcientológusok a hétvégén lezajlott békés demonstrációra

December 9-én reggel indult Koppenhágából az a bérelt repülőgép, ami 147 szcientológust szállított Budapestre, akik részt vettek az Emberi jogok Világnapja előestéjén, december 9-én tartott békés felvonuláson.

A szcientológusok nem első alkalommal szerveztek demonstrációt azóta, hogy vallásukat nyílt atrocitás érte a hivatalos szervek részéről. November 18-án már volt egy több mint 700 szcientológus részvételével tartott békés rendezvény, ahol beszédet mondott Jeff Pomerantz, ismert Broadway-színész is.

Híressé vált mondataival kezdődött el az akkori demonstráció:

“Amit a Szcientológiával tettek Magyarországon, az nem hű Magyarország nagyszerű hagyományához. Amit mi készülünk tenni, az viszont hű Magyarország hagyományához.”

A Koppenhágában bérelt Freedom Flight nevű járaton összesen 16 nemzet polgárai, többek között magyar, holland, angol, svéd, dán, filippino, japán, olasz, svájci, amerikai Szcientológusok utaztak együtt Budapestre.

Mindannyian azért érkeztek, hogy megmutassák, kiállnak a mellett, hogy Magyarországon maradéktalanul be legyenek tartva az Emberi jogok, többek között a szabad vallásgyakorláshoz való jog is.

Ezért már a repülőgépen aláírták kérelmüket, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának betartására, amit a Feröer-szigeteki pilóta, a másodpilóta és a stewardessek is elláttak aláírásukkal.

Az utazást Karpf Zoltán és 6 fős lelkes csapata koordinálta. Zoltán leírta, hogy miért is bérelt repülőgépet és miért tartotta fontosnak a szcientológusok tömeges megjelenését a demonstráción:

„Meg kellett mutassuk, hogy mi nem egy olyan csoport vagyunk, akik csendben visszahúzódnak és hagyják magukat megfélemlíteni, hanem egy olyan egységes csapat, amely kiáll és harcol az elnyomás ellen.”

Háború vagy béke?

Háború vagy béke?

Szabadság vagy rabság?

Én részemről a szabadságra és a békére szavazok.

Mindkettő egy olyan körülményt, ideális helyzetet teremt, amiben egy társadalom minden tagjának lehetősége nyílik a boldogulásra.

Míg egy háború vagy elnyomás alatt szinte senkinek nem fog megadatni ugyanez.

Vagyis a dolog nagyon egyszerű!

Elsődleges feladatunk nap mint nap azon dolgozni, hogy egy biztonságos országban élhessünk.

Azt gondolom, ez nem csak a kormány és a politika felelőssége, hanem minden egyes emberé a társadalomban.

A Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi szervezete abban tud segíteni, hogy civil emberek is tehessenek valamit országuk biztonságos jövőjéért, a társadalmi összefogásért.

Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) a II. Világháború után létrehozott egy 17 főből álló bizottságot Eleanor Roosevelt vezetésével, mely bizottságnak a célja az volt, hogy tartós békét hozzon a világ országai számára.

A 17 bizottsági tag 17 különböző országból érkezett.  Feladatuk az volt, hogy megvizsgálják a korábbi nem kívánt események kialakulásának tényezőit – gondolok itt például a II. Világháborúra – és felismerjék, hogy mik azok a legfontosabb pontok, melyeket betartva biztonságos környezet jöhet létre a társadalmak számára, és nem fordulnak többet elő olyan események, melyek romboló hatásúak a világ népeire nézve.

Így jött létre 1948-ban az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, mely tartalmazza a 30 alapvető Emberi Jogot. E jogok minden egyes ember jogai, vallástól, etnikai hovatartozástól függetlenül.

Eleanor Roosevelt véleménye szerint ezeket a jogokat mindenkinek meg kell ismernie és minden országnak be kell tartania ahhoz, hogy valóban változást tudjunk elérni a Földön.

A Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi szervezet is e célból jött létre.

Feladatunk, hogy újra ismertté tegyük ezeket az alapvető jogokat, és hogy kivétel nélkül minden egyes Emberi Jogot betartsanak a társadalomban.

És hogyan valósítjuk meg mindezt?

Fantasztikus eszközök állnak a rendelkezésünkre, hogy célunkat valóban meg tudjuk valósítani.

Vannak füzeteink, melyek tartalmazzák a 30 alapvető Emberi Jogot.

Ezeket füzetosztási kampányok keretében osztjuk ki az ország különböző területein, hogy növeljük a megértést.

Rendelkezünk egy emberjogi oktatói programmal, melynek része egy oktatói kézikönyv, plakátok, DVD, füzetek.

E kézikönyv segítségével bármely pedagógus, vagy emberjogi oktató könnyedén és játékosan tudja megtanítani az Emberi Jogok ismeretét és betartásának fontosságát a gyerekek számára.

Emellett segítségünkre van még egy DVD, mely mind a 30 emberi jogról külön-külön tartalmaz egy rövid bemutató videót, hogy még nagyobb megértést érjünk el a fiatalok körében.

A fiatalok a jövő vezetői, és ha azt szeretnénk, hogy jó vezetőkké váljanak, ismerniük kell e jogokat.

Nelson Mandela egyszer azt mondta:

„A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot.”

Külön köszönet a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének (IAS), akik támogatják kampányunkat.

Az IAS ingyenesen állítja elő a füzeteinket, oktatói csomagjainkat, videóinkat tartalmazó DVD-ket, hogy ezeket az anyagokat a társadalom számára mi is ingyenesen tudjuk szolgáltatni.

Nemzetközi szervezetünk tagjai számos országban erősítik a társadalmi összefogást, növelik az emberek közötti toleranciát és oktatják a fiatalokat.

Magyarországon 1 év alatt több mint 100.000 emberhez juttattuk el az alapvető emberi jogok ismeretét.

Célunk, hogy országunk minden tagja szabadon élhessen jogaival és megadja mások számára is azokat. Így tud létrejönni az egymás elfogadásán alapuló, békés társadalom valósága.

Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarország

Soha nem látott Nemzetközi Békés Felvonulás az Emberi Jogokért

Több helyszín, élő művészi bemutatók, melyek megismertetik az emberekkel, mik is az emberi jogok, majd egy soha nem látott színes nemzetközi felvonulás az Emberi Jogokért a Deák térről a Várba, a Köztársasági Elnöki palota elé.

Röviden így lehetne összefoglalni azt a történelmi rendezvényt, ami a Magyarországi Szcientológia Egyház szervezésében Budapesten megrendezésre kerül december 9-én az Emberi Jogok napja alkalmából. Az Egyesült Államoktól Afrikáig, Dániától a Brit szigetekig az egész világból érkeznek résztvevők, hogy a magyar emberekkel együtt felemeljék a szavukat az Emberi Jogokért.

Az egész napos esemény délelőtt kezdődik, ahol több helyszínen bemutatásra kerülnek az Emberi Jogok, és ahol az emberek megismerkedhetnek azokkal. Ezt követően a tervek szerint az Emberi Jogokat bemutató előadások résztvevői látványosan csatlakoznak a Deák téren a gyülekező nemzetközi felvonulókhoz, ahol beszédeket hallgathatunk meg az Emberi Jogokról. A rendezvényen többek között felszólal Nemere István, országunk egyik legnépszerűbb és legelismertebb írólegendája.

Ezt követően elindul a menet Budapest hídján keresztül fel a Várba, a Köztársasági Elnöki palota elé, ahol átadjuk petíciónkat a nap során összegyűlt aláírásokkal. Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit, aki úgy érzi, hogy fel kell emelnie a szavát Magyarországon az Emberi Jogokért.

Legutóbbi cikkek

A híres amerikai Broadway színész is felemelte a szavát a 21. századi Magyarország legnagyobb...

Egy amerikai Broadway színész is csatlakozott a magyar szcientológusok vallásszabadságért vívott küzdelméhez. A békés demonstráció szombaton délután a Deák téren kezdődött. A hívők tiltakozásukat...

A Szcientológiát soha nem tudták megsemmisíteni

1950-ben a Szcientológia vallás alapítója, L. Ron Hubbard zászlajára tűzte a szabadság képét, és ezzel óhatatlanul maga ellen fordította a zsarnokok haragját.

Szcientológia Egyház: Hol vannak a vallatószobák?

Vajon tényleg vallatószobákat és hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközöket találtak a budapesti Szcientológia Egyház Váci úti központjában? Vagy valami egészen másról van szó? A napokban felbukkant a...

Inkvizíciós eszközöktől se riad vissza a hatalom, hogy betilthassa a szcientológusok hitük szerinti gyónását

Az ítéletvégrehajtó pedig egy olyan, gyakorlatilag korlátlan jogosítvánnyal felruházott csúcshivatalnok, aki a jog sajátosan szelektív értelmezésével, és valószínűleg valamiféle szélsőséges fanatizmustól vezérelve azokat az...

Londonban is tiltakoztak a Magyarországon történő emberi jogi sérelmek ellen

Október 26-án néhány tucatnyi angol és magyar szcientológus gyűlt össze a Magyar Nagykövetség előtt Londonban, hogy békés demonstrálásukkal kifejezzék egyet nem értésüket.