Háború vagy béke?

376

Háború vagy béke?

Szabadság vagy rabság?

Én részemről a szabadságra és a békére szavazok.

Mindkettő egy olyan körülményt, ideális helyzetet teremt, amiben egy társadalom minden tagjának lehetősége nyílik a boldogulásra.

Míg egy háború vagy elnyomás alatt szinte senkinek nem fog megadatni ugyanez.

Vagyis a dolog nagyon egyszerű!

Elsődleges feladatunk nap mint nap azon dolgozni, hogy egy biztonságos országban élhessünk.

Azt gondolom, ez nem csak a kormány és a politika felelőssége, hanem minden egyes emberé a társadalomban.

A Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi szervezete abban tud segíteni, hogy civil emberek is tehessenek valamit országuk biztonságos jövőjéért, a társadalmi összefogásért.

Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) a II. Világháború után létrehozott egy 17 főből álló bizottságot Eleanor Roosevelt vezetésével, mely bizottságnak a célja az volt, hogy tartós békét hozzon a világ országai számára.

A 17 bizottsági tag 17 különböző országból érkezett.  Feladatuk az volt, hogy megvizsgálják a korábbi nem kívánt események kialakulásának tényezőit – gondolok itt például a II. Világháborúra – és felismerjék, hogy mik azok a legfontosabb pontok, melyeket betartva biztonságos környezet jöhet létre a társadalmak számára, és nem fordulnak többet elő olyan események, melyek romboló hatásúak a világ népeire nézve.

Így jött létre 1948-ban az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, mely tartalmazza a 30 alapvető Emberi Jogot. E jogok minden egyes ember jogai, vallástól, etnikai hovatartozástól függetlenül.

Eleanor Roosevelt véleménye szerint ezeket a jogokat mindenkinek meg kell ismernie és minden országnak be kell tartania ahhoz, hogy valóban változást tudjunk elérni a Földön.

A Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi szervezet is e célból jött létre.

Feladatunk, hogy újra ismertté tegyük ezeket az alapvető jogokat, és hogy kivétel nélkül minden egyes Emberi Jogot betartsanak a társadalomban.

És hogyan valósítjuk meg mindezt?

Fantasztikus eszközök állnak a rendelkezésünkre, hogy célunkat valóban meg tudjuk valósítani.

Vannak füzeteink, melyek tartalmazzák a 30 alapvető Emberi Jogot.

Ezeket füzetosztási kampányok keretében osztjuk ki az ország különböző területein, hogy növeljük a megértést.

Rendelkezünk egy emberjogi oktatói programmal, melynek része egy oktatói kézikönyv, plakátok, DVD, füzetek.

E kézikönyv segítségével bármely pedagógus, vagy emberjogi oktató könnyedén és játékosan tudja megtanítani az Emberi Jogok ismeretét és betartásának fontosságát a gyerekek számára.

Emellett segítségünkre van még egy DVD, mely mind a 30 emberi jogról külön-külön tartalmaz egy rövid bemutató videót, hogy még nagyobb megértést érjünk el a fiatalok körében.

A fiatalok a jövő vezetői, és ha azt szeretnénk, hogy jó vezetőkké váljanak, ismerniük kell e jogokat.

Nelson Mandela egyszer azt mondta:

„A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot.”

Külön köszönet a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének (IAS), akik támogatják kampányunkat.

Az IAS ingyenesen állítja elő a füzeteinket, oktatói csomagjainkat, videóinkat tartalmazó DVD-ket, hogy ezeket az anyagokat a társadalom számára mi is ingyenesen tudjuk szolgáltatni.

Nemzetközi szervezetünk tagjai számos országban erősítik a társadalmi összefogást, növelik az emberek közötti toleranciát és oktatják a fiatalokat.

Magyarországon 1 év alatt több mint 100.000 emberhez juttattuk el az alapvető emberi jogok ismeretét.

Célunk, hogy országunk minden tagja szabadon élhessen jogaival és megadja mások számára is azokat. Így tud létrejönni az egymás elfogadásán alapuló, békés társadalom valósága.

Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarország