Nemzetközivé vált a magyar szcientológusok békés tüntetése

366

2017. November 11-én szombaton este magyar szcientológusok Svédországban élő csoportja megtartotta első békés tüntetését Malmö városában. Demonstrációjukat a magyarországi, vallási jogokat eltipró intézkedések elleni tiltakozásul rendezték.

Szombaton este a malmöi Gustav Adolfs téren gyűltek össze a szcientológusok. Békés sétájuk során transzparenseik magyar és svéd nyelven is hirdették a vallásszabadság csodálatos eszméje melletti elkötelezettségüket.

Míg felvonulásuk elért a Stortorg térig, ember jogi füzetek tucatjait osztották ki.

A térre érkezve a békés demonstráció vezetője felolvasta a Szcientológia Egyház hitvallását és petíciójukat, ami többek között ezt tartalmazta:

„Azért gyűltünk ma össze … a magyar nagykövetség előtt, hogy békés demonstrálásunkkal kinyilvánítsuk egyértelmű állásfoglalásunkat a vallásszabadság és az emberi jogok mellett.

Kérem, tolmácsolja a Magyar Köztársaság Elnöke számára kérésünket, mely szerint azonnali hatállyal kérjük a vallásszabadság és az emberi jogok teljes visszaállítását Magyarországon!

Tisztelettel maradunk hű állampolgárai a hazának:”

A megjelent szcientológusok aláírásukkal fejezték ki egyetértésüket a stockholmi Magyar Nagykövetnek eljuttatott petícióban leírtakkal. A magyar szcientológusok példátlan összetartása végigvonulni látszik Európán, hiszen volt már tüntetés Londonban és a dán fővárosban is.