A magyarok otthona maradjon a szabadság országa!

400

2017.11.18-án Magyarországra érkezik Jeff Pomeranzt amerikai színész, hogy a szabadságharcos magyar szcientológusok mellé álljon, a Szcientológia Egyházat ért támadások elleni békés felvonuláson.

Jeff Pomeranzt színész, 1985-ben az amerikai Portland városában állt a szcientológusok élére, amikor az Egyesült Államok korrupt ügyészei egy koncepciós per során meg akarták semmisíteni állampolgárok százezreinek vallását Amerikában.

Békés demonstrációjuk 60 napon és 60 éjjelen át tartott. Az ügyben döntést hozó bíró, látva a szcientológusok békés természetét, úgy döntött jobban megvizsgálja az ügyet, és világossá vált számára, hogy a már kimondott elmarasztaló ítéletet előítéletekre alapozták. Mivel a történelemben mindig katasztrófához vezetett a diszkrimináció és a hatóságok elfogult visszaélése a hatalommal, így a döntést megváltoztatta, és ezzel megakadályozta a szcientológia eltörlését az Egyesült Államokban.

A Broadwayről is ismert színészt később hősies helytállásáért szabadságéremmel is kitüntették, és egy évvel később a színész az Amerikai Egyesült Államok elnökének meghívására a Fehér Ház drogmentes konferenciáján is részt vett.

Jeff Pomeranzt most a magyar szcientológusokról szóló híreket hallva utazott Magyarországra, hogy jelenlétével is biztosítsa, hogy addig folytassák a békés tüntetéseket, amíg vallásuk szabad gyakorlását minden hatóság elismeri, és hogy a magyarok otthonára továbbra is a szabadság országaként lehessen tekinteni, ahogy lehetett oly sokszor a történelem során.