A szcientológusok több száz panaszlevelet adtak be a NAV-nak

402

2017. november 13-án egy szcientológusokból álló küldöttség gyűlt össze a NAV igazgatósága előtt, ahol vallásos irataik visszaszolgáltatását követelték azért, hogy folytathassák szabad vallásgyakorlásukat. Kiáltványukat több száz panaszos levéllel együtt adták át a NAV képviselőjének.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kommunizmus összeomlása óta példátlan módon razziázott egy vallásos közösség helyiségeiben, mely során olyan vallásos iratokat foglaltak le, amelyeknek semmi közük sincs pénzügyekhez vagy könyveléshez, viszont ezzel közvetlenül akadályozzák több ezer szcientológus vallásának szabad gyakorlását.

A razzia óta a szcientológus közösség tagjai folyamatosan békésen demonstrálnak, azt követelve, hogy a hatóságok tartsák tiszteletben a számos nemzetközi egyezményben is lefektetett alapvető emberi jogokat. A mai akció során egy szcientológus küldöttség kiáltványában felszólította az adóhivatalt, hogy hagyjon fel a kettős mérce alkalmazásával és a vallási diszkriminációval. Ezután átnyújtották annak a sok száz panaszlevélnek a másolatát, amelyet hivatalos úton is eljuttattak az adóhivatalnak.

“Addig fogjuk folytatni a tiltakozást, amíg az alapvető jogainkat el nem ismerik, és amíg a hatóságok nem hagynak fel egy vallásos közösség megbélyegzésével és a hatalmukkal való visszaéléssel.” – nyilatkozta Vojtilla Tímea a hívek nevében.

A kiáltvány teljes szövege ide kattintva érhető el.