A szcientológusok hangja már az égig ér

355

Ég felé tartott mobiltelefonokkal demonstráltak szombat este a szcientológusok a vallásszabadságért, immáron kilencedik alkalommal, de ezúttal egy drónt is bevetve.

Az elmúlt napokban a NAV tisztviselői több alkalommal is az egyház központi szervezetében jártak, hogy onnan iratokat foglaljanak le és szállítsanak el. Az egyház hívei nehezményezték, hogy az elvitt gyónási feljegyzéseknek és személyes levelezéseknek semmi közük a könyveléshez, így tovább folytatják a tiltakozást.

A több száz fős tömeg ezúttal egy felkiáltójelet formált a Duna Plaza előtti szabad területen, világító mobiltelefonokat az ég felé tartva, amelyet egy drón segítségével vettek filmre.

Vojtilla Tímea, a demonstráció vezetője megköszönte a résztvevőknek az ég felé formált felkiáltójelet a hatalmas felirattal, ami ismét a vallásszabadságért folytatott küzdelem üzenetét erősítette meg. Beszédében a magyar történelemben elkövetett hibák katasztrofális következményeivel vont párhuzamot, amikor is őseink is arra kényszerültek, hogy kiálljanak az igazság és a szabadság mellett.

Elmondása szerint a támadások mögött nem szervezetek, a média vagy a kormány áll, hanem ez csupán egy-két gátlástalan és nem jóindulatú embernek valamilyen személyes érdekből elkövetett akciója, aki veszi erre a bátorságot. Így folytatta: „Mindaddig itt leszünk, amíg ez meg nem változik. Erősebbek vagyunk mint valaha és soha, de soha nem adjuk fel.”

Miklovicz Attila, az egyház szóvivője a Szcientológia ellen történt eddigi sikertelen nemzetközi támadásokról beszélt. Elmondta, hogy a támadások mögött általában azok állnak, akiknek az a tervük, hogy az emberiséget egy hangyabolyszerű dolgozó rajjá alacsonyítsák le, így bárki, aki felmutatja a szabadság képét és ezzel keresztülhúzza ezt a tervet, hasonló támadásoknak van kitéve. De mindig győzött az igazság és a szabadság. Az USA-ban, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Belgiumban és több más országban elért teljes győzelmet sorolt fel.

A drónröptetés és a demonstráció után a hívek megköszönték a rendőrség segítségét és békésen távoztak a következő demonstrációig.