Hackertámadás a szcientológusok honlapjai ellen

389

2017 október 24-én egy klasszikus, úgynevezett DDOS támadás érte a magyarországi Szcientológia Egyház által üzemeltetett honlapokat, a “Szcientológia Neked” és a “Mi az igazság pont hu” oldalakat.

Azok a biztonsággal tervezett adattároló egységek, amelyek a legnagyobb adatforgalom esetén is maximum 4%- os kihasználtságnál jártak, pár perc leforgása alatt túlterhelődtek és leálltak.

A rendszergazda rövid vizsgálat után minden kétséget kizáróan megállapította, hogy egy rosszindulatú támadást hajtottak végre azok ellen az internetes háttéreszközök ellen, amelyek ezekben a napokban a szcientológusok legfőbb kommunikációs csatornái.

Egy teljes óra leállás.

Az a néhány, háttérben meghúzódó ember, aki a fejébe vette, hogy mindenáron kiűzi a szcientológusokat Magyarországról, csak ennyit tudott elérni, és természetesen azt, hogy újabb dokumentálható bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy minden eszközt képesek bevetni azért, hogy megpróbálják elhallgattatni a szcientológusokat.

A kérdés csak az, hogy melyik cikk verte ki náluk a biztosítékot? Talán ez : Miért próbálják megállítani a szcientológusokat?

A válasz nem egyszerű, mivel e csoport komolyan veszi L. Ron Hubbard azon gondolatait, miszerint „Virágozz és Prosperálj”.

Mostanában nem egy olyan tényfeltáró írás jelent meg, amely a jelek szerint egyre inkább zavar néhány embert.

Vajon miért?