A Szcientológia kitörölhetetlen része lett ennek a társadalomnak

363

Társadalmunkban egyre növekvő mértékben tapasztalható a drogok és a bűnözés elterjedése, az intolerancia és embertelenség, valamint az erkölcsi értékek hanyatlásának pusztító hatása. Ezek a problémák egy olyan jövő képét vetítik előre, amit egyetlen jóérzésű ember sem kíván sem magának, sem a szeretteinek.

A Szcientológia Egyház küldetése, hogy békét és civilizációt hozzon az embernek. Hatékony, kidolgozott módszerrel rendelkezik arra, hogy megoldást adjon az egyre nyomasztóbb válság kezelésére. Forradalmi társadalomjobbító és humanitárius programjai segítségével hatalmas változásokat ért és ér el nap mint nap, a világ minden táján. Magyarország sem kivétel ez alól, ahol emberek tömegeit segítik hozzá egy boldogabb és biztonságosabb élet eléréséhez.

Hatékony drogfelvilágosítási és -megelőzési tevékenységek

Az igazság a drogokról program 25 év tapasztalattal rendelkezik a drogmegelőzés területén, és rendelkezik a megoldással. A kampányt több mint ezer kormányzati, rendészeti és közösségi szervezet használja. A mintegy 180 országban zajló önkéntes tevékenységek eredményeként 50 millió drogmegelőző füzetet osztottak ki, és több tízezer, drogokkal kapcsolatos tudatosságnövelő közösségi tevékenységet szerveztek. Ennek hatása egyértelműen megmutatkozik a droghasználat megelőzésében.

Együtt az emberi jogokért

Az emberi jogok valóra váltása világszerte történik kiadványok és audiovizuális bemutatók segítségével. A Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi körútjai révén évente mintegy 190 országban 100 millió embernek tanítják meg e jogok fontosságát. Ma a szcientológusok minden kontinensen kormányhivatalokkal és civil szervezetekkel dolgoznak együtt, hogy széles körben ismertté tegyék és bevezettessék az ENSZ által 1948-ban elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, amely a világ legfontosabb emberi jogi dokumentuma.

Önkéntes lelkészi program

A program válogatás nélkül nyújt segítséget világszerte. Ez a nemzetközi önkéntes hálózat mentőmunkásokkal és bolygószintű önkéntes szervezetekkel működik együtt nagyobb katasztrófák helyszínén, és évente mintegy 2 millió embernek segít. Ott voltak többek között 2001. szeptember 11-én New Yorkban, a Világkereskedelmi Központot ért katasztrófa során; 2004-ben a szökőár pusztította Délnyugat-Ázsia és India partvidéken; 2005-ben a Katrina és a Rita hurrikán általi pusztításoknál; 2010-ben a Haiti földrengésnél; ugyanebben az évben Pakisztán eddigi legsúlyosabb természeti katasztrófájánál, és 2011-ben Japánban, a földrengés okozta szökőárnál.

Út a boldogsághoz

Az Alapítvány világszerte emeli az erkölcsi normákat a kiadvány széles körű terjesztésével, szorosan együttműködik iskolákkal, cégekkel és kormányokkal. Ebből az ésszerű útikalauzból mára már több mint 100 millió példányt osztottak szét 205 országban. Ez a kis füzet nyugalmat hozott, amikor olyan településeken osztották ki, ahol erőszak, bandaháborúk és rasszizmus uralkodott. Békét vitt több konfliktus sújtotta térségbe. Több ezer börtönben használták, az üzenete helyreállította a legmegátalkodottabb bűnözők önbecsülését is, valamint elindította őket azon az úton, amelyet követve a társadalom hasznos és hozzájáruló tagjaivá válhatnak.

Alkalmazott Oktatástan

Ez a nemzetközi szervezet világszerte dolgozik a pedagógusokkal az írástudatlanság legyőzésén, és hatékony eszközöket biztosít a tanuláshoz egy forradalmian új tanulási technológiával. Ezt ma már több mint 4000 iskolában alkalmazzák. A tanulás igénye nem ér véget a hivatalos oktatással. A munka világában bárkinek, legyen az gyári munkás vagy vezető beosztású menedzser, képesnek kell lennie fontos információkat felfogni, megjegyezni és alkalmazni. Az életben való sikeresség ezen múlik. Az Alkalmazott Oktatástan lehetővé teszi, hogy bárki megszerezhesse ezt a jártasságot.

Narconon drogrehabilitációs központok

Ennek az 50 drogrehabilitációs létesítményből álló, öt kontinensre kiterjedő nemzetközi hálózatnak az a célja, hogy életeket mentsen meg a drogoktól. Sikeraránya messze a nemzetközi átlag felett van. A Narconon eredményessége és a tevékenységei által kiváltott pozitív hatás miatt ez a program a világon mindenütt kivívja a rendőrök, közösségi vezetők, kormányzati tisztségviselők, tanulók és szülők tiszteletét és támogatását.

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) nevű szervezetet kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén elkövetett emberjogi sérelmeket. Ma a CCHR nemzetközi erőt képvisel, amely aktívan dolgozik azon, hogy megszüntesse a brutális kezeléseket, a bűnözői gyakorlatot és az emberi jogok megsértését a mentális egészségügy területén. Eddig több mint 150 olyan törvény beiktatásáért felel, amely megvédi a magánszemélyeket a mentális egészségügy területén elkövetett ártalmas vagy kényszert alkalmazó gyakorlatoktól.