A volt adatvédelmi biztos kiteregeti a gyónási titkokat!

319
folder

Péterfalvi Attila, a volt adatvédelmi szerv vezetője, jelenleg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke tévéműsorban olvasott fel gyónási titkokból. Ezzel az alattomos cselekedetével elismerte, hogy belenézett egy egyház gyónási titkaiba. Majd nemcsak belenézett, de – mégha név nélkül is – nyilvánosságra is hozta. Ez erkölcsileg megengedhetetlen! Ez teljesen olyan, mintha egy pszichológus páciensének az adataiba és panaszaiba nézett volna bele. Innentől kezdve az a személy, akinek a gyónását nyilvánosságra hozta, mostantól nem tudhatja, hogy Péterfalvin kívül még hány olyan személy nézett bele a legszemélyesebb magánügyeibe, akinek ő erre nem adott felhatalmazást. Ez szégyen!

Először egyesületté degradálják az egyházat (ami több egyházat is érintett), majd pont az adatvédelemért felelős NAIH miatt a hívek és más, az egyházban szintén szolgáltatásokon részt vett emberek gyónási titkai sincsenek biztonságban.

Innentől pedig már nem csak a Szcientológia, és nem csak szcientológusok az egyetlen célpont.

Melyik vallási közösség lesz a következő?

Hogyan történhet meg ma Magyarországon, hogy adatvédelemnek álcázva gyónási adatokat visznek el egy vallási közösségtől, majd még fel is olvasnak belőle (ráadásul szexuális tartalmút) a tévében, rengeteg néző szeme láttára és füle hallatára?

Hogyan lehet az, hogy míg a gyónási titkok az egyháznál biztonságban voltak, és biztosították a hívők lehető legmagasabb szintű szolgáltatását, addig annál a szervnél, amely pont az adatok védelmére hivatott, rögtön nyilvánosságra hozzák azokat?

Mi ez, ha nem bűntény?

Péterfalvi Attilát felszólítjuk, hogy mondjon le a gyónási adatok nyilvánosságra hozása miatt, mert bebizonyította, hogy nem alkalmas arra a posztra, hogy megvédje a magyar állampolgárok adatait, sőt, kiteregeti azokat!