Miért próbálják megállítani a szcientológusokat?

494

A történelemben nem először fordul elő, hogy a hatalmon lévő erők próbálják elnyomni a tudást, és üldözik azokat, akik egy jobb világot tudnak létrehozni.

Nem egyedi eset, hogy egy vallás híveit üldözik, és mindenféle megpróbáltatásokon kell keresztül menniük, hogy tudják a vallásukat gyakorolni. Azonban nem csak a vallásokat támadták a történelem folyamán, hanem általában véve bármit, ami javította volna az emberek életkörülményeit. A hatalmon levőknek sokszor volt céljuk, hogy csak a hatalmukat tartsák szem előtt, nem gondolva másokra, a környezetükre, az országukra.

Ezenkívül a közvélemény is sokszor ellene volt az újításoknak, régóta fennálló dolog, hogy az újításokra mindig egy maroknyi ember nyitott, és ha nekik bevált a dolog, akkor terjed el széles körben.

Jó példa a hitetlenkedésre 1874-ből a St. Louis-i híd, az Eads Bridge. Ezt Andrew Carnegie építtette, korának híres acélgyárosa. A híd már teljesen készen volt, összekötötte a Mississippi folyó két partját, de az emberek nem hitték el, hogy stabil lenne. Carnegie azt találta ki próbának, hogy egy elefántot vittek végig a hídon, bemutatva az embereknek, hogy biztonságos. Ekkor már éljenezték Carnegie-t, de miben volt része addig? Egy biztos, nem támogatásban.

Nikola Tesla életét és halálát nagyon sok rejtély övezi. A mai napig viták folynak róla, hogy elektromos autója hogyan tudott működni, egyáltalán mivel működött. A halálával kapcsolatban is csak legendák keringenek és tisztázatlan az eset. Személyét az FBI-jal is hírbe hozták, hogy kutattak utána. Mi lehetett olyan veszélyes egy feltalálóban, ami miatt a hatalom folyamatosan a nyakában lógott?

Nos, ezeket egyáltalán nem tisztünk megválaszolni, csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a történelemben mindig is előfordult az, hogy az emberek életén javítani szándékozó embereket megpróbálják elnyomni, ellehetetleníteni.

A Szcientológia, ami a tudás tanulmányozása, az élettel foglalkozik. Tudományos módszerekkel közelíti meg az élet problémáit, és olyan megoldásokat kínál, amiket nem úgy próbál rásózni az emberekre, hogy ebben hinni kell.

“Nézz! Azt lásd, amit látsz, és ne azt, amit valaki mond, hogy látsz. Amit megfigyelsz, az az, amit te megfigyelsz.”

L. Ron. Hubbard

Részlet “Az út a boldogsághoz c. könyvből.”

A Szcientológia a Dianetikából fejlődött ki, ami az elme tudománya. L. Ron Hubbard itt megfejtette az elmével kapcsolatos problémákat, az irracionalitás okát, és megoldást fejlesztett ki ezekre. Például vannak olyan félelmeid bármilyen témával kapcsolatban, amelyekről úgy gondolod, hogy nélkülük könnyebb lenne az élet? Kamasz fiúként volt olyan, hogy nem mertél odamenni egy lányhoz udvarolni, aki tetszett? Vagy nőként volt már olyan, hogy megfelelési kényszert éreztél férfiak felé, pedig igazából nem is akartad azt?

A Dianetika és a Szcientológia olyan működőképes technológiákat ad az élet kezeléséhez, ami által az ember boldogabb lehet, javíthatsz az emberi kapcsolataidon, a kommunikációdon. Jobban megértheted a környezetedet, a világot, amelyben élsz.

A Szcientológia célja egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.

Szóval Magyarországon milyen káoszbérencnek áll érdekében megállítani ezt a célt, és elmebajt, bűnözőket és háborúkkal teli világot teremteni?