A Szcientológia hívek felháborodtak, hogy az eddig titkosan őrzött adatok kikerülnek

230

Az egyház hívei felháborodottan állnak a helyzettel szemben, hiszen az eddig évek óta biztonságban lévő adataik (és azok adatai is, akik csak 1-1 szolgáltatást végeztek) most kikerülnek.

Az egyháztagok nem az ellen vannak, hogy a rendőrség kivizsgáljon valamit. De az ellen viszont,  – amikor kiszáll egy akkora gárda, amekkora egy gyilkosság helyszínére sem száll ki ilyen mennyiségben – hogy lezárja a teljes szervezetet, akadályozva a hívők szabad vallásgyakorlásához való jogát.

Az egyház hívei, illetve a szolgáltatásra érkezők maguk vállaljàk az adataik megosztását az egyházzal, ezáltal a szolgáltatás minősége folyamatosan ellenőrizhető. Így működik ez az orvosnál, a pszichológusnál, a pszichiáternél, de még a bankoknál is. Ez biztosítja, hogy a lehető legjobb szolgáltatást kaphassa a személy, s ne csak üres csacsogás legyen a szellemi terápia alatt, hanem onnan haladjanak tovább, ahol tartottak. A legnagyobb hatékonysággal, s a legnagyobb felismeréssel a szolgáltatások résztvevői számára.

Tehát ez beleegyezéssel történik, s az adatok a legnagyobb biztonságban vannak tárolva, s most pont ez a biztonság sérült azzal, hogy a hatóság hozzányúlt és elvitt dossziékat “adatvédelem” címszóval egy vallási közösségtől.

Ha ma Magyarországon a vallásszabadsághoz való jog így tud sérülni, akkor melyik emberi jog lesz a következő?

Ez most nem arról szól, hogy kivizsgálnak-e valamit. Ez sokkal többről szól. Hiszen, ha szabálysértés történik, akkor nem hosszan várok és rajtaütök, lezárom a szervezetet és médiabotrányt csinálok, hanem azonnal kivizsgálom nyíltan az esetet. Hacsak nem a sajtó a célom és a PR botrány. De vajon hol vannak a hívek jogai?

Természetesen nem újkeletű dolog, hogy egy új vallást támadnak. Hisz Jézus Krisztust keresztre feszítették. Ez esetben most a média a kereszt.

Vajon hogyan juthatott el odáig az ország, hogy egy vallás hívei – és itt fontos, hogy a vallás definícióját nézzük, nem egyéni szimpatizálást, vagy ellenszenvet – nem tudhatják biztonságban a gyónási  titkaikat, mert a biztonság és az adatvédelem álcája alatt kikerülnek bárki más kezeibe?!
Sőt mi több, a hívők titkait sajtótájékoztatón idézheti Péterfalvi Attila a NAIH elnöke.

Ezzel a lépésével teljesen hitelét vesztette az adatvédelemről szóló céljával kapcsolatban.

A célja nem a hívők vagy a magyar állampolgárok védelme, hanem az egyház ellehetetlenítése és a Szcientológia vallás eltörlése.   

Most van itt az idő, hogy az ember kinyissa a szemét, s lássa, ha ez megtörténhet, akkor bármelyik alapvető emberi joga sérülhet legközelebb!

Melyik kisebb vallási közösség lesz a legközelebbi célpont?

Itt már nem csak a szcientológusok jogairól van szó, hanem mindannyiunk szabad vallásgyakorlásához  és magánélethez való jogáról!