Szcientológia Egyház: Hol vannak a vallatószobák?

364

Vajon tényleg vallatószobákat és hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközöket találtak a budapesti Szcientológia Egyház Váci úti központjában? Vagy valami egészen másról van szó?

A napokban felbukkant a sajtóban a hír, hogy vallatószobákat és hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközöket találtak a Szcientológia Egyház épületében tartott házkutatás során. Vajon miről van szó valójában? És kinek áll érdekében olyan információt terjeszteni, amelynek igazságáról vagy hamisságáról korábban saját maga is meggyőződhetett volna? Érdekes részletek a cikk végén!

A lényeg

Kezdjük rögtön az elején a lényeggel. Ez a videó bárki számára nyíltan mutatja be, hogy hogyan néz ki a Szcientológia Egyház Váci úti épülete. Különösen felhívjuk a figyelmet az 1:51 másodpercnél látható részletekre!

Persze azt, hogy a videóban is látható auditáló szobákra gondoltak-e a sajtó képviselői, amikor vallatószobákról írtak, nem tudhatjuk, hiszen semmilyen konkrétum nem szerepelt a tudósításokban. Mint ahogy azt sem, hogy az erre vonatkozó információikat milyen forrásból szerezték be. Mindenesetre elgondolkoztató annak az embernek a jelleme, aki egy két székkel és asztallal bebútorozott, kellemes hangulatú szoba esetén azonnal csak vallatószobára tud gondolni.

Megjegyzés: Az auditálás a Szcientológia egyik legfőbb vallásos tevékenysége. Az auditáló szobában vagy tanácsadó szobában az auditor (jelentése: valaki, aki meghallgat), egy Szcientológia lelkész segít a hívőknek megtalálni a múltjukban felhalmozott negatív tapasztalatokat, és megszabadulni azok hatásaitól. Az auditálás felszabadítja az ember igazi képességeit, erről részletesebben L. Ron Hubbard: Dianetika című könyvében lehet olvasni.

Magát az auditálást mutatja be ez a 3 perces film, ahol szintén láthatók az auditáló szobák.

Mi a helyzet a “hazugságvizsgálóhoz hasonló eszköz”-zel?

Persze, ha berontok valakinek a konyhájába, és a fiókokat átvizsgálva rosszindulattal kívánok nyilatkozni az ott található eszközökről, ráadásul ha számomra nem fontos a mondandóm hitelessége, akár olyan kijelentésekre is vetemedhetek, hogy “emberi élet kioltására is alkalmas eszközöket” találtak, miközben a valóságban egyszerűen konyhakésekről van szó.

Konyhakés. Kinek van joga ítéletet alkotni fölötte?

Tehát pusztán attól, hogy valaki – sokszor nem is álcázott rosszindulattal – véleményt alkot valamiről, még egyáltalán nem biztos, hogy ez segít másoknak annak a dolognak a valódi mivoltát megismerni.

A Szcientológia auditálás vallásos eszköze az úgynevezett E-méter, mely segít a szellemi gyötrelem területeit megtalálni, és ezzel kezelni a forrásukat. Az emberi elme apró elektromos impulzusok kibocsátásával reagál azokban a pillanatokban, amelyek számára terhesek, amelyek a szenvedések igazi okai. Az E-méter pusztán ezt jelzi, és ennek segítségével maga a hívő tudja az okokat kezelni, és megszabadítani magát az amúgy láthatatlan szellemi terhektől, melyeket mindannyian viselünk. (Lásd a fenti videóban is.)

Érdekes tény mellesleg, hogy a tényleges hazugságvizsgálók sem képesek magát a hazugságot kimutatni. Az emberi test különböző reakcióit mérik pusztán, és arra alapoznak, hogy az emberek általában kimutatható testi reakcióval reagálnak, amikor hazudnak (pl. vérnyomás, szívverés, légzés változása). Vagyis például, ha maga az illető is meg van győződve annak igazáról, amit mond, azt egy valóban hazugságvizsgálóként alkalmazott eszköz sem képes kimutatni.

Hol voltak a nyílt napon?

De talán a legfőbb kérdés mégis ez: akik ma mások vallását semmibe véve, híreknek álcázott véleményeket tesznek közzé, vajon miért nem győződtek és győződnek meg arról, amiről szakmájuk keretén belül tudósítanak?

És nem csak a fenti videókra gondolunk, amit bárki szabadon megnézhet most is, és megnézhetett volna, mielőtt a témában cikket jelentet meg. De ezeken az oldalakon is írtunk már mi magunk is a Szcientológia Egyház nyílt napjairól, akár a béke világnapja, akár a barátság világnapja alkalmából.

Vajon hol voltak azok, akik most farkast kiáltanak ezeken a napokon? Vajon miért nem vették a fáradságot, hogy ha már tudósítani kívánnak egy olyan témában, ami számukra akár ellentmondásosnak is tűnhet, akkor a saját szemükkel győződjenek meg arról, amiről most oly hevesen véleményt nyilvánítanak?

Ugye Téged nem lehet becsapni? Te a saját szemednek hiszel, és nem hagyod magad befolyásolni mások vélt vagy valós sérelmei, véleménye által? A fenti videókban megtalálod a választ a kérdéseidre. A Szcientológia Egyházak nyílt kapukkal várnak téged is, hogy szabad emberként te magad tekintsd meg, mi az igazság, és te magad alkoss véleményt.