Sokkoló hírrel kezdődött az újabb demonstráció

390

A szcientológusok nem hagyják abba harcukat a vallásszabadságért, ezúttal a Hősök terén, 23:30-kor kezdődött a békés demonstráció. Azért ilyen későn, mert ezen a napon volt az az ünnepség, ahol az előző évben elért eredményekről, sikerekről vetettek számot.

Bőven volt mit ünnepelni, mert soha ilyen eredményes és sikeres év nem volt még a nemzetközi és a magyarországi Szcientológia Egyház történetében, mint az elmúlt egy éves időszak.

A rendezvény után több száz fős tömeg vonult a Hősök terére, ahol Miklovicz Attila, a társadalmi kapcsolatok igazgatója egy régi, de igen sokkoló történetet mesélt el.

Spanyolországban az ottani Egyház hasonló üldöztetés alatt állt, mint a mienk, igen hasonló forgatókönyv mellett. Megfejelve azzal, hogy egy a mienkhez hasonló demonstráció összes résztvevőjét, mintegy 130 főt jogtalanul és ésszerű ok nélkül bebörtönözte a kivonuló rendőrség. Többségük másnap szabadon távozott, de néhány egyházi vezetőt hónapokig alaptalanul tartottak fogva. Az egész eljárás a magyarországival azonos módon, jogszerűtlen, túlzó és minden ésszerűséget nélkülöző volt. 13 évvel később a történtek miatt Spanyolország legfelsőbb bírósága olyan összegű kártérítés kifizetésére kötelezte a spanyol államot a Szcientológia Egyház részére, amelyből meg tudták vásárolni Madridban található hatalmas épületüket. Később teljes vallási elismerést, majd teljes adómentességet kaptak. Spanyolországban ma is ez a helyzet.

A bíróság ugyanis az egyetlen hely, ahol már a tényeket és nem a média által kitalált vad hazugságokat, vagy a hatóságok hangzatos megállapításait veszik figyelembe. Ezért nyert meg minden ilyen csatát a Szcientológia és ezért fogja őket a jövőben is megnyerni.

De mi lehetne ebből a tanulság? A spanyol adófizetők milliárdjait pazarolta el a spanyol állam egy olyan boszorkányüldözésre hasonlító eljárásban, mint amilyen most itt, Magyarországon zajlik. Ugyanez már Németországban, Franciaországban, Oroszországban, Belgiumban és több más helyszínen megismétlődött, azonos forgatókönyv mellett. Mindenhol teljesen azonos végeredmény született: a Szcientológia diadalmas győzelme a bíróságon, bocsánatkérés a hatóságok részéről, az illetékesek megrovása vagy elbocsájtása.

Kinek éri meg mindez?

Az adófizetőknek biztosan nem.

Korlátlanul hazudhatnak a hatóságok, jogtalan határozatokat hozhatnak, túlzó lépéseket tehetnek, indokolatlan bírságokat szabhatnak ki. Ezen természetesen csámcsoghat a szennyre éhes média, és korlátlanul kiszínezheti őket. De soha nem maradnak ezek a gaztettek büntetlenül. A bíróságon, ahol már tényekkel kell bizonyítani az állításokat, ezek a hazugságok rendre összeomlanak.

A Szcientológiát sok helyen próbálták már megsemmisíteni. De ez azért nem sikerült eddig még soha, sehol, mert a Szcientológia szándékai és tevékenységei jók, építőek, amit nagyon könnyen be tud mutatni. Ezt bárki szintén könnyedén megfigyelheti, aki hajlandó belépni az egyház épületébe és a saját szemével alaposan szemügyre venni, hogy mi zajlik odabent. Az ajtó nyitva áll, bárki bejöhet.

Minden jó érzésű állampolgár gyomra kezd már felfordulni attól a hazugságáradattól, amit egyes médiumok a nyakukba öntenek igazságnak álcázva. Sokan nem szcientológusok is a szimpátiájukat fejezik ki egy-egy ilyen demonstráció mellett elhaladva.

Jó érzés ezt látni és tudni, hogy nagyon sok jó szándékú ember áll mellettünk. Ők már nem hisznek az újságoknak és a tévének. Talán a hatóságok és a média nem vették még észre, de a magyar embereket nem lehet ennyire hülyének nézni.

A rendezvény lezárásaképp az összegyűlt tömeg hangosan elmondta a Szcientológia Egyház hitvallását. Külön megköszönték a rendőrség segítségét, hogy ilyen későn is ott voltak a rendezvény biztosítása érdekében, majd a hívek békésen távoztak.

A demonstrációk mindaddig folytatódnak, amíg a vallásszabadság és a szabad vallásgyakorlás meg nem valósul Magyarországon, mivel ez nemcsak a Szcientológusok, de az egész társadalom érdeke.