A Szcientológia a világ számos országában működik teljes jogú egyházként

328

Ma nem fér kétség a Szcientológia világvallási státusához. Világszerte több mint 150 országban szcientológusok milliói kötelezték el magukat a vallás tételei és gyakorlatai mellett. Az ő vallásuk a Szcientológia, amely kielégíti legmélyebb szellemi szükségleteiket. Ez bármely vallás legfontosabb próbája. De, ha az ember másodlagos forrásokra hagyatkozna, akkor a tény az, hogy bíróságok, tudósok és kormányzati szervek világszerte ismételten megállapították, hogy a Szcientológia minden szempontból hiteles vallás.

Álljon itt egy pár ország példának, melyekben a Szcientológia elismert vallás.

Argentína, Ausztrália, Ausztria, Brazília, Costa Rica, Dél-Afrika, Ecuador, Egyesült Királyság, Franciaország, Fülöp-Szigetek, Hollandia, Horvátország, India, Kanada, Kenya, Kolumbia, Macedónia, Németország, Nepál, Nicaragua, Olaszország, Oroszország, Portugália, Skócia, Spanyolország, Sri Lanka, Svédország, Szlovénia, Tajvan, Tanzánia, Új-Zéland, Usa és Venezuela.

A Szcientológia valóban egyedi jelenkori vallás – a 20. században feltűnt egyetlen jelentős vallás. A Szcientológia Egyház legjelentősebb nemzetközi vallási elismerései alább olvashatók.

http://www.scientologyvallas.hu/religious-recognitions/

Mi a Szcientológia egyházi státusza Magyarországon?

A 2012-ben életbe lépett, széles körben bírált törvény életbeléptetése óta, ahogy az Egyházak többsége, úgy a Szcientológia Egyház is vallásos egyesületként működik, a neve Szcientológia Egyház Vallási Egyesület.

Ugyan az Emberi Jogok Európai Bírósága azt a határozatot hozta 2014-ben, hogy a magyarországi (2012-es) egyházügyi törvény megsértette a vallásszabadsághoz való jogot, Magyarország kormánya továbbra is elutasítja a döntés betartását, sőt növelte a korlátozó intézkedéseit minden vallási kisebbséggel szemben.

Ez határtalan szembenállás az európai értékeket és normákat tekintve.