Vajon jogszerűen olvassa a gyónási titkaimat egy hivatalnok?

357

Minden történelmi egyházban, ahol van gyónás, a lelkész és a hívő legbensőségesebb magánügye, hogy miről beszélnek egymással. A lelki gyakorlat során már azáltal nagy terhektől szabadul meg az ember, hogy elmondhatja valakinek a problémáit, akiben megbízik. Ami köztük elhangzik, az nem olyan téma, amit az ember illetéktelenek kezében szeretne tudni.

Erre találták ki évszázadokkal korábban a gyónási titoktartást.

Sáros lábbal tiporják a szcientológusok jogait a hivatalnokok

Amikor egy hivatal lefoglalja azokat a dokumentumokat, amiket egy hívő elmondott a lelkészének, akkor az olyan, mintha egy orvos kartonjait foglalná le és olvasná el egy olyan ember, akit erre nem hatalmaztunk fel. Az orvost is köti az orvosi titoktartás.

Vajon melyik beteg szeretné, ha egy hivatalnok arról olvasgatna a kartonjában, hogy ő mikor szedett össze különböző bőrbetegségeket, vagy nemi betegségeket? Javítaná egy munkavállaló szakmai előrelépési lehetőségeit, ha kiderülne róla, hogy egy halálos betegséggel küzd? Vérlázító lenne, ha az orvosi titoktartást nem vennénk komolyan.

Mi a különbség az orvosi és a gyónási titoktartás között?

A titoktartást komolyan kell venni, akár gyónási, orvosi vagy ügyvédi titoktartásról van szó. Az auditor egy olyan ember, aki meghallgat. A Szcientológiában ő a lelkész szerepét tölti be. A hívő elmondja neki a problémáit, amit az auditor lejegyez, úgy, ahogy egy orvos is lejegyzi, hogy a betegnek milyen problémái vannak. Erre azért van szükség, hogy a későbbiekben meg lehessen állapítani, ha egy probléma már többször felmerült, és az is kirajzolódik, ha sikeresen megoldottak egy másik problémát.

Hogy néz ki egy auditálás?

Az auditálás a lelkészek által végzett tevékenység, amelynek során speciálisan megfogalmazott kérdésekkel segítenek az egyénnek megtalálni és kezelni a gyötrelem területeit. A világ különböző Szcientológia egyházaiban a szcientológusok elsajátítják az auditálási képességeket, és arra használják őket, hogy szellemi megvilágosodást és szabadságot érjenek el.

Minden képzett Szcientológia lelkész felesküszik az úgynevezett “Auditor kódexre”, amelynek 22. pontja így szól:

Ígérem, hogy a preclearnek (szcientológia tanácsadásban résztvevő személy) az ülés alatt felfedett titkait soha nem használom fel büntetés vagy személyes nyereség céljából.

Ha pedig arról szeretnél képet kapni, hogy milyen auditáló szobákban zajlanak az auditálások, és milyen eszközt használnak ehhez, akkor itt találsz erről bővebb információt:

http://szcientologianeked.com/tenyszeru-tajekoztatas-ripost-altal-kieszelt-hazugsagaradatra/

Az az igaz, ami számodra igaz.

Alakítsd ki a saját véleményedet a Szcientológiáról!